These figures are hypothetical for a three day camp example:
Number of students planning to attend: 125
Camp charge per student: $50
Total cost for facility: $6,250
You have seven instructors at your disposal at no charge. However, with 125 students attending, you’ll need to hire at least eight more instructors at $75 per day, which equals $600.
Total cost so far is $6,850 plus $500 for incidental cost equals $7,350. Divide that by the number of students attending, and cost per student comes out to $58.80. If you charge $150 for a three day camp, your profit on 125 attendees will be $91.20 per student.
Gross revenue $150 x 125 = $18,750
Expenses $58.80 x 125 = $7,350
Profit = $11,400 or $91.20 per attendee
To figure the expenses and profit on a five-day camp, just update the numbers and follow the same formula.